18º
congreso sobre la violencia contra la mujer

25 · 26 NOV · 2021 auditorio diputación de alicante (adda)

programa

DIA 25 DE NOVEMBRE

9:15 - 10:00 h. Acreditacions.

10:00 h. Inauguració a càrrec de l'Il·lm. Sr. President de l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant, Sr. Carlos Mazón Guixot, i la Diputada de Serveis Socials i Igualtat, Sra. María Carmen Jover Pérez.

10.15 h.. A continuació, conferència inaugural “La situació de la violència de gènere durant el confinament” a càrrec de Sra. Lara Esteve Mallent. Doctora en dret penal, Magistrada de Primera Instància i Instrucció a València.

Presenta: Sra. Paloma Jerez Pomares, Tècnica d'Igualtat en la Diputació Provincial d'Alacant

11:45 h. Pausa Café.

12:15 h. Mesa temàtica “La resposta institucional davant la violència de gènere en la crisi sanitària derivada del COVID 19. Els plans de contingència”.

  • Sra. María Gavilán Rubio, jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Madrid i experta designada davant el Congrés dels Diputats en el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere. (en línia)
  • Sra. Beatriz Ortiz Hernández. Treballadora Social del Centre de Dones 24 hores d'Alacant.
  • Sra. Macarena García Pérez. Treballadora i voluntària de la Fundació Ana Bella.

Modera: Sr. Jesús Herranz Bellido, Psicòleg clínic i professor col·laborador en la Universitat Miguel Hernández d'Elx i Universitat d'Alacant.

13:30 h. Conferència de tancament “Impacte i conseqüències de la violència de gènere en menors en contextos de confinament domiciliari” a càrrec de Sra. Laura Rodríguez Navarro, Psicòloga infantil experta en maltractament i abús sexual infantil en el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid.

Presenta: Sr. Carmelo Hernández Ramos, professor del departament de Psicologia de la Salut de la Universitat d'Alacant.

15:00 h. Tancament.

DIA 26 DE NOVEMBRE

9.30 h. Conferència d'obertura dual: ”La violència de gènere: perspectiva pràctica de la defensa jurídica i la seua anàlisi des dels mitjans de comunicació” a càrrec de Sr. Juan Ospina Serrano i Sra. Beatriz Uriarte Arreba, Advocats especialistes en dret penal i especialitzats en delictes econòmics i violència de gènere.

Presenta: Paloma Jerez Pomares, Tècnica d'Igualtat en la Diputació Provincial d'Alacant.

10.30 h. Mesa temàtica “Ciberviolencia de gènere. La utilització de les TIC per a l'exercici de la violència contra les dones”.

  • Sra. Encarni Iglesias Pereira. Presidenta de l'Associació STOP Violència de gènere digital.
  • Sra. María José Garrido Antón: Capità de la Guàrdia Civil i experta en *ciberviolencia de gènere. (en línia)
  • Sra. Anna Plans: Tècnica Superior en Màrqueting Digital i pertanyent al grup de pertany al grup d'experts de la Fundació Aprendre a Mirar

Modera: Sr. José Pablo Cuéllar Otón, Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i Professor associat de Dret Penal en la Universitat d'Alacant

11:45 h. Pausa Café.

12:15 h. Conferència de clausura: “La delinqüència sexual en línia en la recent jurisprudència del Tribunal Suprem: la sextorsión”, a càrrec de Sr. Vicente Magro Servet, jurista i magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem.

Presenta: Elvira Tarruella Pilido, Cap del Servei d'Igualtat i Joventut de la Diputació d'Alacant

13:15 h. Tancament.